NLP

Ce este NLP?

NLP reprezinta acronimul pentru Neuro-Linguistic Programming.

Termenul de programarea neuro-lingvistica face referire la 3 elemente de baza in formarea unei experiente umane:

  • neuro (sistemul nervos prin care experienta este receptata si procesata prin cele 5 simturi)
  • lingvistica (limbaj verbal si non-verbal prin care experienta capata semnificatie)
  • programare (modele sau strategii pentru a obtine scopuri si rezultate specifice).

Capacitatea de influentare asupra experientei umane este redata intr-o forma usoara, accesibila si reproductibila de catre NLP .

NLP a gasit formula eficienta de a interconecta dinamica si potentialul celor 3 dimensiuni.

Metoda NLP a luat nastere in 1970 ca urmare a cercetarilor bazate pe observatie directa intreprinse de catre Richard Bandler si John Grinder care si-au dorit sa modeleze excelenta celor mai renumiti terapeuti din America acelor vremuri: Milton Erickson, Virginia Satir si Fritz Perls.

Au fost astfel identificate principiile, metodele si instrumentele pe care le utilizau in mod nativ cei 3 teraputi.

Pe parcursul anilor, NLP-ul a evoluat si a fost influentat permanent  de catre diverse discipline si domenii reusind sa devina azi o metoda multidisciplinara distincta si autentica.

Fiecare definitie NLP iti poate arata o perspectiva inediata pe care o poti castiga prin NLP:

-“NLP este studiul excelentei umane si cum anume o putem reproduce” – John Grinder, fondator NLP
-“ NLP este abilitatea de a-ti controla propriile stari mentale prin controlul propriului creier” – Richard Bandler, fondator NLP.
- “NLP este o cale de a imbogati optiunile pe care le ai si pe care le percepi ca fiind de valoare in mediul in care traiesti. Excelenta si maiestria vin atunci cand ai o multime de optiuni la dispozitie” – Robert Dilts, trainer si developer NLP

 

Extinderea  NLP-ului in domenii atat de diferite fata de originile sale: Management, Marketing, Vanzari, Negocieri, Leadership, Training, Coaching, Psihoterapie, Dezvoltare Personala si Profesionala se datoreaza in special simplitatii si eficientei metodelor si instrumentelor pe care le-a dezvoltat NLP.

Bogata in resurse si experiente, NLP-ul devine relevant si folositor atat pentru imbunatatirea experientei si calitatii vietii personale cat si pentru succesul organizatiilor.

Tot mai multe persoane sunt interesate de dezvoltarea  pe care o ofera NLP, fie pentru a-si imbunatati comunicarea, fie pentru a utiliza metodele sigure de crestere a eficientei personale si dinamizare a potentialului .

Pregatirea in NLP este structurata pe mai multe niveluri de formare:

Pentru a putea opta pentru unul dintre programele de training in NLP oferite de catre EliteNLP verifica: NLP Personal, NLP Profesional, NLP Business, NLP Vip, Laborator de Dezvoltare Personala!

Curs NLP la cerere: verifica oferta noastra de colaborare (aici) si poti organiza chiar tu o formare in NLP la tine in oras, in conditii exceptionale!

Pentru a fi informat despre formarile urmatoare iti recomandam sa te inscrii la newsletterul nostru.

 “ Nu exista nimic la fel de puternic ca NLP in lumea dezvoltarii umane si a invatarii” – Sue Knight

 

 

Newsletter
RSS Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si primesti gratuit pe email pdf-ul ''CODUL SUCCESULUI PERSONAL''.
Facebook