Training

Laboratorul de Training EliteNLP

Imi aduc aminte intotdeauna cu placere de primul training de vanzari la care am participat in urma cu multi ani, la o companie de asigurari.

Nu as mai putea spune cu exactitate ce anume m-a marcat cel mai mult: noutatea informatiilor, mediul creat, interactivitatea, utilitatea si sensul tehnicilor pe care le invatam, atiutudinea trainerului, etc…, dar sigur imi aduc aminte ca noaptea visam ca tratez obiectiile clientilor.

Si acum ii multumesc acelui trainer care a devenit model de referinta pentru mine si mi-a influientat decisiv cariera de mai departe.

Poate ca asta ar fi cel mai bun instrument de masurare al eficientei si eficacitatii unui training: povestile de succes despre participantii care au ajuns in cursurile sustinute de catre tine.

Trainingul aparent s-a modificat in decursul anilor:

 • noi metode de interactiune cu adultii,
 • intelegerea fazelor de desfasurarea a unui training,
 • importanta fiecarei etape (pre-during-after) in producerea unei schimbari generative sau evolutive,
 • cresterea sustinerii participantilor in faza de follow-up,
 • abordarea holistica si eliminarea barierelor in obtinerea schimbarii,
 • instrumente noi de crestere si urmarie a performantei,
 • impactul tehnologiei si resursele atrase,
 • deschiderea organizatiilor si includerea programelor de training ca si componenta importanta in crestera satisfactiei agajatului,
 • rolul trainerului s-a modificat si din postura de “dinosaur” atotcunoscator a trecut incet spre facilitator.

Si totusi, cu toate aceste imbunatatiri spectaculoase, parca lipseste ceva , iar inertia inca persista!

Mi-a atras atentia remarca lui Peter Michael Senge ( American scientist and director of the Center for Organizational Learning at the MIT Sloan School of Management):”If you look at the way we approach learning today versus 100 years ago, it is still more similar than dissimilar ”.

Acelasi aspect, dar privit din perspectiva eficientei si eficacitatii programelor de training arata aproape acelasi lucru:”In 2007 US organizations (public and private sector) spent almost $ 150 bilion on employee learning and development* conf American Society for Training&Development 2008 State of the Nation data ”, “Yet, for the past 20 years, not more than around 10% of training expenditures actually result in transfers to the job**, Baldwin, Ford, Weissbein and others”.

Si da, mi s-a intamplat si mie sa particip la multe traininguri pe care nu le pot uita doar din cauza diplomelor de participare…

Yet, for the past 20 years, not more than around 10% of training expenditures actually result in transfers to the job !!!

Poate ca intreaga evolutie de pana acum a industriei de training a uitat de componenta centrala a muncii de training si anume insasi  participantul la training, iar postura si rolul acestuia nu a mai evoluat in niciun fel.

Acelasi participant care isi asteapta locul linistit in banca!!!

Asta e motivul pentru care abordam trainingul intr-un mod inovator!
Conceptul “Laboratorul de Training” ofera practic posibilitatea modificarii esentiale a rolului pe care il va avea participantul in cadrul propriei sale formari:
 • Coautor la conceperea continutului si procesului de training;
 • Trainer la livrarea efectiva a trainingului;
 • Partener in implementarea schimbarii dupa finalizarea trainingului.

Conceptul “Laboratorul de Training” isi muta asadar atentia asupra participantului intr-o formula unica, in care participantul devine resursa cea mai importanta pentru educatie, schimbare si dezvoltare!!!

Afla cum te poti pregati alaturi de echipa EliteNLP in cel mai nou program de training din Romania:Professional Training, Business Training, Vip Training,Teambuilding.

 Contact pentru a solicita training sau consultanta in training!

Pentru a putea urmari activitatea “Laboratorului de Training” , aboneaza-te la serviciul nostru de newsletter.

Newsletter
RSS Aboneaza-te la newsletter-ul nostru si primesti gratuit pe email pdf-ul ''CODUL SUCCESULUI PERSONAL''.
Facebook