secretele comunicarii

Un compliment sincer este un cadou pe care nimeni nu-l poate refuza. Inca nu am intalnit pe cineva care sa nu se bucure pentru ca este apreciat.

Starea de spirit se schimba, chipul devine mai luminos, iar zambetul este rasplata pe care o poate primi inapoi, cel care a oferit complimentul.

Poate fi folosit oricand si in orice situatie. E un prim element important pe care trebuie sa-l stii din secretele comunicarii. Cand e spus de la inceput, deschide comunicarea si atmosfera se incalzeste rapid.

Cateodata e nevoie de curaj sa-l poti oferi pentru ca iti faci griji despre cum va fi perceput. Alteori e dificil pentru ca nu stii cum sa exprimi mai bine ceea ce percepi. In opinia mea nu ar trebui sa-ti faci deloc griji pentru ca un compliment nu poate fi stangaci si nu va saraci pe nimeni.

El poate fi spus doar de cineva care are valoare interioara. Pe masura ce vei vedea la cei din jur aspecte pozitive si frumoase, vei deveni si tu mai bun, iar stima de sine creste. Ai trecut vreodata printr-o gradina cu flori frumoase, fara ca gradinarul sa nu-ti ofere un mic cadou la plecare?

Ce poti face pentru a oferi un compliment frumos si elegant?

In loc sa astepti un compliment, invata sa-l oferi tu!  Vei putea vedea cat de frumos ii vei surprinde pe cei din jur. In masura in care le vei oferi, se vor intoarce ulterior la tine si te vor pune si mai mult in valoare. Nu-ti va ramane nimeni dator in acest caz.

Cu un compliment ii poti lasa pe cei din jur sa observe ca iti pasa, ca esti atent si generos. Poti sublinia lucruri evidente sau sa scoti in evidenta aspecte de mare rafinament. Atentie, nu doar cuvintele vor fi importante. Si o bataie pe umar sau semnul “ok” pot fi cateodata extrem de importante, pentru cel caruia ii comunici ca ai observat ceva ce merita apreciat.

Clarifica-ti ce iti place si ce vrei sa transmiti!

E important sa fii sincer si nu sa folosesti o replica clasica sau invatata. Cauta sa observi o diferenta sau ceva care te-a impresionat si va ramane memorabil pentru tine. Este un element de vestimentatie ce ti-a atras atentia, modul in care ii sta, un anumit comportament , o atitudine speciala. In functie de tipul relatiei, iti poti stabili si ce vrei sa transmiti.

Formuleaza un mesaj scurt si specific! Descrie in cuvinte simple perceptia pe care ti-ai format-o:

Iti vine foarte bine tinuta pe care ai ales-o!

Adauga diferenta pe care ai observat-o! Este modul in care dai valoare mesajului tau:

Iti vine foarte bine tinuta pe care ai ales-o. Iti pune in valoare eleganta.

Alege ce final doresti! Ai ocazia sa deschizi o conversatie frumoasa printr-o intrebare sau sa ramai memorabil aratand care a fost efectul emotional pentru tine.

Cum de te-ai gandit sa o alegi tocmai pe aceasta?

Te felicit si vreau sa stii ca mi-a facut o mare placere ceea ce am vazut la tine!

Vei deveni mai valoros pe masura ce folosesti constant aceasta posibilitate. Experienta pe care o vei crea celor din jur va spune intotdeauna cine ai ajuns sa fii.

Arta de a face complimente nu consta doar in tehnica, ci in atitudinea si sinceritatea pe care o vei avea. Intelege acest aspect si vei deprinde mai repede secretele comunicarii.

Iata si cum un mare actor face un compliment sincer si care este experienta pe care a creat-o:

Comments